Вівторок
19.03.2024
10:27
Форма входу
Школа №4
Наше опитування
Хто відвідав сайт
Всього відповідей: 289
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Календар подій
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наші друзі
Андріївський ДНЗ "Ластівка"
Новоукраїнська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №4
Головна » 2014 » Січень » 21 » «Шляхи підвищення ефективності профільного навчання та допрофільної підготовки»
12:46
«Шляхи підвищення ефективності профільного навчання та допрофільної підготовки»

9 січня 2014року відповідно до плану роботу Новоукраїнського освітнього округу №4 відбулося спільне засідання суб’єктів округу №4 відбулося засідання суб’єктів  округу з теми «Шляхи підвищення ефективності профільного навчання та допрофільної підготовки».

Голова освітнього округу Мартинюк Л.Д. наголосила, що саме профільне навчання забезпечує можливості для рівного доступу учнівської молоді до здобуття загальноосвітньої профільної та початкової допрофільної підготовки, виховання особистості, здатної до самореалізації, мобільності в умовах реформування сучасного суспільства.

Профільне навчання спрямоване на формування ключових компетентностей старшокласників, набуття ними навичок самостійної науково-практичної, дослідницько-пошукової діяльності, розвиток їхніх інтелектуальних, психічних, творчих, моральних, фізичних, соціальних якостей, прагнення до саморозвитку та самоосвіти.

Новоукраїнський освітній округ №4 спеціалізується на природничому профілі. Тому  в першу чергу обговорювалися шляхи підвищення ефективності навчання саме даного напрямку.

Виступали вчителі та голови шкільних методичних об'єднань Новоукраїнської №4 та Фурманівської загальноосвітніх шкіл: Квітка О.М., Парфентьєва Г.С., Соколенко С.М., Ткаченко З.П.  Класні керівники 8, 9 класів Червоненко Г.В.,   Галацька О.А. ознайомили присутніх з роботою, що проводиться у цих класах х допрофільної підготовки. Вовкотруб В.В. демонструвала досягнення випускників 11 класу профільного рівня.

Практичний психолог Новоукраїнської ЗШ І-ІІІ ст. №4 Філіна Т.А. проаналізувала проведені дослідження по виявленню нахилів учнів Новоукраїнської №4 та Фурманівської  шкіл і готовність їх до сприяння профільного навчання природничого напрямку. Вона акцентувала, що навчальний заклад правильно вибрав напрямок профілізації, і він відповідає потребам та запитам школярів.

Педагогічна рада пройшла ефективно. Піднімалися та обговорювалися дуже важливі питання. Зокрема, питання матеріально-технічного забезпечення сучасним обладнанням  суб’єктів округу, недосконалість навчальних програм та посібників, комп’ютеризація навчального процесу. Частина питань, їх вирішення пов’язувалося з питанням фінансування, яке на даному етапі є недостатнім. Але педагоги внесли ряд конкретних пропозицій, які за умови їх реалізації, дадуть можливість  підвищити ефективність профільного навчання та допрофільної підготовки.

Отже, учасники педагогічного зібрання переконані, що профільна школа – потреба сьогодення  і перспектива на майбутнє.

 

Заступник директора з навчально-виховної роботи

Червоненко Л.М.

Переглядів: 472 | Додав: zosh4 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz